مجله باتری

دلايل خالی شدن باتری ماشین، نحوه تشخيص، جلوگیری و تعمير آن

دلایل خالی شدن باتری ماشین

مشکلات باتری خودرو از کجا ناشی می‌شود؟در مورد دلايل خالی شدن آن چه می‌دانید؟ آیا تا به حال راه کاری برای مقابله با دلايل خالی شدن آن یافته‌اید؟

وقتی این وسیله خودرو به طور مکرر دچار مشکل می‌شود، یکی از مهم‌ترین و عمده‌ترین دلایلی که در این مورد باید به آن توجه شود، خوردگی‌ها یا خرابی‌هایی است که ممکن است در اتصالات وجود داشته باشد. از دیگر مواردی که ممکن است کارکرد دستگاه را دچار مشکل کند، می‌توان به وجود اتصالی در سیم‌کشی و مشکلات سیستم شارژ اشاره کرد. در مورد علل خالی شدن باطری‌ها می‌توان به دلایل زیادی اشاره کرد.

ایراد در شارژ زمانی اتفاق می‌افتد که میزان مصرف نسبت به میزان شارژ آن بیشتر باشد. به دلیل ازدیاد این دلایل؛ در این مقاله تنها تعدادی از مهم‌ترین دلایل خالی شدن آنها را گنجانده‌ایم، با این هدف که پس از مطالعه‌ی این بخش بتوانید مشکل خالی شدن باتری اتومبیل خود را بررسی کنید.

دلایل خالی شدن باتری ماشین

دلايل خالی شدن باطری ماشین

سه نوع ایراد اصلی وجود دارد:

  • ایراد در باتری
  • ایراد در سیستم برقی خودرو
  • اشتباهاتی که راننده مرتکب می‌شود

برخی از این مشکلات را خود راننده می‌تواند بدون نیاز به مراجعه به مراکز خدماتی رفع نماید. ولی بعضی از مشکلات نیز به دلیل پیچیدگی‌هایی که دارند حتما باید توسط فرد متخصص رفع شود.

بیشتر افراد زمانی متوجه خالی شدن باتری خودرو می‌شوند که، مدت زمانی از ماشین خود استفاده نکرده‌اند. پس از مدتی که اقدام به روشن کردن آن می‌کنند، هنگام استارت زدن با مشکل مواجه می‌شوند. اما در بعضی مواقع این دستگاه در حین حرکت خالی از شارژ می‌شود، که می‌تواند بیانگر وجود مشکلی در بخش شارژ باشد. در ادامه به بررسی سایر علل خالی شدن این قطعه می‌پردازیم.

۱. روشن ماندن چراغ‌ها

یکی از اولین مواردی که در صورت بروز مشکل در این دستگاه خودرو، باید مورد بررسی قرار گیرد چراغ‌های اتومبیل است. اگر در طول شبانه روز چراغ‌های اصلی و فرعی خودرو را روشن نگه‌دارید باعث تخلیه شارژ باطری خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود هر زمانی که می‌خواهید اقدام به ترک کردن خودروی نمایید، حتما از خاموش بودن چراغ‌ها اطمینان حاصل نمایید.

در مورد چراغ‌هایی که به صورت اتوماتیک روشن و خاموش می‌شوند، باید این نکته را توجه داشت که در اینگونه موارد اگر مشکلی در سیستم اتومات این چراغ‌ها ایجاد شود، ممکن است چراغ‌ها به طور اتومات خاموش نشوند. و چون راننده با خیال آسوده خودرو را ترک نموده است، چراغ‌ها پس از ترک کردن خودرو به مدت زیادی روشن بماند، و باعث خالی شدن محصول شود.

۲. ضعیف‌ شدن باتری

اگر از محصول فرسوده استفاده می‌کنید، باید انتظار مواجه شدن با دستگاه خالی خودرو را داشته باشید. زیرا دستگاه‌های قدیمی ضعیف می‌شوند، و طول عمر مفید خود را سپری کرده‌اند بنابراین به خوبی نمی‌توانند شارژ را نگه‌دارند. حتی کوچک‌ترین مشکلات مثل مشکل در سیستم صوتی خودرو هم به راحتی بر روی باتری‌های فرسوده اثر گذاشته و باعث خالی شدن آن می‌شود.

۳. خرابی و فرسودگی اتصالات باطری

برخی از خرابی‌ها و اتصالات در بخش سر باتری، از اینکه دستگاه بتواند به خوبی و به طور کامل شارژ شود جلوگیری می‌کند. همچنین قطع شدن این اتصالات مشکلات دیگری را نیز برای خودرو ایجاد می‌نماید.

۴. اتصال در سیستم برق خودرو

سیستم برق خودرو از مهم‌ترین سیستم‌هایی است که، صحت و سلامت آن کارکرد مناسب تک تک بخش‌های خودرو را تضمین می‌کند. کوچک‌ترین مشکل در این سیستم، می‌تواند باعث به هدر رفتن برق، در نواحی مختلف شود که در اصطلاح به این موضوع برق دزدی گفته می‌شود. بررسی و یافتن راه حل مناسب برای این مشکلات بسیار مشکل است، اما با رعایت نکات ایمنی مناسبی می‌توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. اگر با مشکل در سیستم برقی مواجه شدید در ابتدا چراغ‌های صندوق عقب و داشبورد را چک نمایید. ممکن است روشن ماندن  چراغ‌ها باعث تخلیه‌ی باطری خودرو شود.

۵. دمای هوا

دما به صورت مستقیم بر عملکرد این محصولات تاثیر گذار است. قرار گرفتن خودرو در دمای خیلی گرم و یا خیلی سرد باعث اختلال در عملکرد باتری خودرو می‌شود. قابل ذکر است که محصولات فرسوده‌ی قدیمی نسبت به شرایط محیطی و تغییرات دما آسیب پذیرتر هستند.

۶. مشکل در سیستم شارژ باتری

اگر دستگاه در حین حرکت و روشن بودن موتور شارژ خود را از دست داد، می‌توان دریافت که دینام و یا سیستم شارژ آن دچار مشکل شده‌است. در این صورت باید برای رفع این مشکل تسمه‌ی دینام را بررسی نمایید. پس از اطمینان حاصل کردن از عملکرد و سلامت تسمه‌ی دینام اگر هنوز مشکلی بود، باید خود دینام بررسی شود.

7. بررسی مصرف‌کننده‌های برق در خودرو

برای اینکه به دلیل خالی شدن باطری خودرو پی ببریم، باید مواردی را بررسی نماییم که همه به نوعی مصرف کننده‌ی سیستم برقی خودرو محسوب می‌شوند. بهتر است بدانیم که دستگاه‌های موجود در خودرو‌ها، هنگام خاموشی موتور، برق لازم چراغ‌های سقفی، چراغ‌های اصلی و سیستم صوتی را تامین می‌کند.

در هنگام خاموش بودن موتور، باتری در حالی شارژ شدن قرار ندارد. بنابراین در زمان محدودی می‌تواند برق مورد نیاز چراغ‌ها و سایر بخش‌ها را تامین نماید. اگر این وسیله کهنه و فرسوده باشد نیز زودتر تخلیه می‌شود. در اکثر خودرو‌های امروزی چراغ‌هایی با عنوان چراغ همراهی تا منزل وجود دارد، که این چراغ‌ها در صورت خاموشی خودرو تا مدتی روشن خواهد بود. وجود مشکل در سیستم این چراغ‌ها نیز می‌تواند باعث خالی شدن باتری خودرو شود. در خودرو‌های امروزی به هنگام خاموش بودن موتور خودرو می‌توان از سیستم صوتی خودرو استفاده نمود.

در صورت استفاده‌ی طولانی مدت از سیستم صوتی، خودرو به شما اعلام خواهد کرد که دستگاه ممکن است خالی شود، زیرا سیستم صوتی از برق خودرو استفاده می‌کند. در صورت چک کردن تمامی موارد ذکر شده، اگر هنوز مشکلی وجود داشت توصیه می‌کنیم موارد زیر را نیز بررسی نمایید.

بررسی باتری

در مواردی پیش می‌آید که همه ی موارد بالا را بررسی کرده‌ایم و هنوز محصول خالی می‌کند. حال چه کنیم؟ در اینگونه موارد باید خود دستگاه را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدا باید تمامی اتصالات باطری را بررسی کنید، و از درست بودن اتصالات اطمینان حاصل نمایید.

مرتبط :   فروش عمده باتری ماشین | فروش تک و عمده باتری اتومبیل | پخش عمده باتری ماشین

در صورتی که خودروی شما دستگاه قدیمی دارد، باید علاوه بر چک کردن اتصالات سطح آب آن نیز بررسی شود، اگر نیاز بود کمی آب به آن اضافه نماییم. برای چک کردن میزان آب باتری‌ها می‌توان از دستگاه هیدرومتر استفاده کرد. این دستگاه ارزان است و به راحتی می‌توان از آن استفاده نمود. پس از اینکه آن را به صورت کامل شارژ کردیم، سلول‌های آن باید عدد قابل قبولی را نشان دهد، اگر این اعداد از حد مشخصی پایین‌تر باشد، دستگاه باید تعویض شود.

دستگاه تستر خودرو

یکی دیگر از ابزارهایی که می‌توان توسط آن کارکرد درست خودرو را مورد بررسی قرار داد، دستگاه تست خودرو است. خرید این دستگاه به دلیل قیمت بالایی که دارد به صرفه نیست، ولی در باتری سازی‌ها یافت می‌شود. بنابراین برای تست سلامت آن می‌توان به مراکز معتبر مراجعه نمود.

کارکرد این دستگاه به این صورت است که، با قرار دادن مقداری بار بر روی دستگاه به شما این امکان را می‌دهد که، ولتاژ آن را در هر دو حالت عادی و زیر بار مشاهده کنید. استفاده از این روش برای تست باطری با هزینه‌ی اندکی انجام می‌گیرد. در صورتی که خودتان می‌خواهید با این روش تست را انجام دهید، حتما نکات ایمنی لازم را رعایت نمایید. زیرا برخی از دستگاه‌های معیوب به هنگام تست منفجر می‌شوند.

تاثیر سولفاته ‌شدن سر باتری‌ها بر شارژ آنها

در هنگام بررسی دستگاه ممکن است، متوجه وجود جرم و سولفات شدن سر باتری‌های خودروی خود شوید. در برخی موارد این سولفاته شدن به دلیل مقدار کم قابل رویت با چشم‌ها نیست اما شدت زیادی دارد. جرم‌های آبی، سبز و سفید در این نواحی به چشم می‌خورند.

اما وجود این سولفات‌ها و جرم‌های سر باطری، باعث می‌شود که دستگاه به صورت صحیح شارژ نشود. همچنین وجود جرم و سولفات، از رسیدن برق کافی به استارتر به هنگام استارت زدن جلوگیری می‌کند. به همین دلیل ممکن است خودرو روشن نشود.

زدودن سولفات

برای پاک کردن سولفات باتری و جرم‌های تشکیل شده در این نواحی از آب، جوش شیرین و یک برس سخت استفاده کنید. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از جوش شیرین دقت لازم را داشته باشید. زیرا جوش شیرین نباید به سلول‌های باتری وارد شود. در اکثر موارد آب جوش و برس برای پاک کردن سولفات‌ها کافی است، و نیازی به استفاده از جوش شیرین نیست.
اما اگر سولفات‌ها خیلی سفت باشند و مقاومت زیادی در برابر مواد پاک کننده داشته باشند، به منظور پاک کردن آن از روی قطب‌های دستگاه باید از سمباده استفاده کنیم. استفاده از سمباده باعث صیغلی شدن و پاک شدن نواحی می‌شود، بنابراین بهترین حالت ممکن برای برقراری جریان برق ایجاد می‌شود. پس از تمیزکاری‌های لازم سر باطری‌ها را به حالت اولیه و محکم ببندید. برخی از ایرادات تنها به دلیل نادرست بسته شدن و شل بسته شدن اتصالات ایجاد می‌شوند. در برخی موارد برای نصب سر باتری‌ها بهتر است از شخص دیگری کمک بگیرید.

دلایل خالی شدن باتری ماشین

بررسی اتصالی‌ها در خودرو

اگر با بررسی تمام موارد ذکر شده همچنان مشکل خالی شدن باطری وجود داشته باشد چه باید کرد؟ توصیه می‌شود در صورت خالی شدن مکرر آن، به سراغ سیستم برق خودرو بروید و آن را بررسی نمایید.

در برخی موارد وجود اتصالاتی مثل اتصال در قفل درها، یا سوئیچ موجب خالی شدن باتری اتومبیل شما شود. وجود مشکل در مدار چراغ‌ها نیز می‌تواند باعث خالی شدن آنها شود. برای تشخیص اتصالی‌ها از مولتی‌متر استفاده نمایید. برای انجام این تست با این دستگاه مولتی‌متر را در حداکثر آمپر خود قرار دهید. برای این کار، باید مولتی‌متر را در حداکثر آمپر خود قرار دهید. در مواردی نیز برای صرفه جویی در هزینه، از لامپ‌های تست به جای مولتی‌متر استفاده می‌شود.

دستگاه جامپر

در طول فصل زمستان، اگر کارکرد باتری خودروی شما با مشکلاتی مواجه شد، به منظور رفع این مشکلات می‌توانید یک دستگاه جامپر تهیه نموده و در صورت روشن نشدن خودرو، دستگاه را به قطعه خودروی خود متصل نمایید. اگر با تمام بررسی‌های لازم ذکر شده دستگاه هنوز با مشکلاتی مواجه بود، برای رفع کردن مشکلات به یک برق کار خبره و متخصصین خودرو، مراجعه نمایید.

در صورت خالی شدن باطری ماشین چه باید کرد؟

حال که با دلايل خالی شدن این وسیله در ماشین بیشتر آشنا شدیم، برای شارژ کردن آن چه باید کرد؟ همانطور که گفته شد اولین کار در اینگونه مواقع بررسی اتصالات خودرو است.

ابتدا با پوشیدن دستکشی خود را مجهز نمایید. سر باتری‌ها جریانی حدود 12 تا 14 ولت دارند بنابراین لمس کردن آن ها با دست به شما شوک وارد نخواهد کرد ولی توصیه می‌شود، پیش از اقدام حتما جهت رعایت نکات ایمنی از جمله پوشیدن دست کش اقدام شود. دقت نمایید اگر سر باتری‌ها را توسط یک وسیله‌ی فلزی لمس کنید و اتصالی میان آن وسیله و سایر بخش‌های فلزی دیگر خودرو برقرار شود، جرقه‌ای ایجاد خواهد شد که بسیار شدید و خطرناک خواهد بود، حتی ممکن است باعث ایجاد انفجار نیز شود.

زیرا می‌تواند گاز هیدروژن را مشتعل نماید. به همین خاطر توصیه می‌شود که اگر قصد انجام این کار را دارید حتما نکات ایمنی لاز را رعایت نمایید. اگر توانایی انجام این کار را ندارید به هیچ وجه خودتان بررسی اتصالات خودرو را انجام ندهید و از متخصصین خودرو کمک بگیرید. با توجه اهمیت دلایل خالی شدن باطری ماشین توصیه می‌شود این مقاله را به صورت کامل مطالعه نمایید.

با باتری خالی چه کنیم؟

اگر خودتان قصد دارید اتصالات را بدون مراجعه به متخصصین انجام دهید، مراحل زیر را یک به یک دنبال کنید. ابتدا نکات ایمنی را به صورت کامل انجام دهید. سپس با دست مجهز به دستکش، دو سر باتری را بکشید تا مطمئن شوید که در جای خود محکم است و اتصالات آن سالم باشد.

مرتبط :   باتری دوان: بررسی کیفیت و قیمت انتخابی هوشمندانه عملکرد بهتر

به هنگام انجام این کار با شتاب و قدرت بیش از حد این کار را انجام ندهید زیرا باعث آسیب رسیدن به آن خواهد شد. اگر به هنگام انجام این تست متوجه شدید که سر باطری‌ها شل شده‌است، میزان اتصال لازم برای استارت خوردن را با کمی جا به جا کردن فراهم کنید. بعد از انجام مراحل گفته‌شده اگر هنوز هم در استارت زدن با مشکل مواجه بودید، جامپ استارت کنید. یا از یک منبع خارجی جهت شارژ کردن مجدد آن استفاده نمایید. جامپ استارت به روشی گفته می‌شود که ماشین را توسط باتری یک ماشین دیگر روشن نمایید.

دلایل خالی شدن باتری ماشین

روش‌های جلوگیری از خالی شدن و خرابی باطری خودرو

با توجه به دلايل خالی شدن این دستگاه ماشین در این بخش راه‌های پیشگیری از این اتفاق را گنجانده‌ایم. هر محصول عمر مشخصی دارد که پس از پایان طول عمر مشخص کارکرد مناسب خود را از دست خواهد داد. نکات و مواردی نیز وجود دارد که اگر رعایت شود، طول عمر باتری اتومبیل افزایش خواهد یافت، و از خالی شدن مکرر آن جلوگیری خواهد کرد. از مهم‌ترین نکات مراقبت و جلوگیری از تخلیه‌ی آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیستم الکتریکی را کاملاً خاموش کنید

به منظور جلوگیری از خالی شدن باتری‌ها پس از خاموش کردن خودرو تمامی سیستم الکترونیکی خودرو را نیز خاموش کنید. صفحه نمایش و تمامی چراغ‌های موجود در خودرو را نیز خاموش نمایید. زیرا اگر این موارد یک به یک رعایت نشود این وسیله خودرو در طول شب خالی خواهد شد.

باطری را تمیز کنید

در صورت وجود گرد و غبار و هر گونه جرم دیگری بر روی سطح دستگاه، زودتر و بیشتر گرم شده بنابراین خالی خواهد شد. توصیه می‌شود آن را توسط یک پارچه تمیز نمایید تا گرد و غبار و خوردگی‌های اضافی به خوبی از سطح باتری پاک شود.

به صورت صحیح استارت بزنید

برای اینکه استارت زدن به شکل کاملا درستی صورت پذیرد، به هنگام استارت زدن کلاچ را پایین نگه داشته تا از میزان نیرویی که برای استارت زدن مصرف می‌شود کاسته شود. نیروی زیاد، باعث فشار بر دستگاه و تخلیه اضافی باتری خواهد شد. این کار باعث افزایش طول عمر آن می‌شود.

خودرو خود را سرویس نمایید

با مراجعه به مکانیکی‌ها از تعمیرکار بخواهید تمامی موارد مربوط به باطری خودروی شما را بررسی نماید. تعمیرکار تمامی اتصات دستگاه، دینام، شارژ و سیستم برق خودروی شما را به صورت کامل بررسی خواهد کرد. در این صورت تعمیرکار می‌تواند دستگاه و اتصالات آن، دینام، سیستم شارژ و سیستم الکتریکی ماشینتان را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل آن را رفع کند.

باتری را تعویض نمایید

اگر دستگاه شما به دلیل استفاده‌ی طولانی مدت کهنه شده‌است، و به صورت مکرر خالی می‌شود بهتر است با مراجعه به مراکز مشخص، و بهره بردن از مشاوره‌ی متخصصان خودرو، از آنان بخواهید که باتری خودروی شما را تعویض نمایند.

نحوه‌ی تشخیص و تعمیر باطری‌های خالی شده‌ی خودرو

احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که، با توجه به دلايل خالی شدن این وسیله در ماشین چگونه می‌توان آن را تعمیر کرد؟ اگر این دستگاه ماشینتان نو است و خالی شده است، احتمالاً با استفاده از روش باتری به باطری کردن با یک ماشین دیگر مشکل برطرف خواهد شد. به دلیل اینکه این دستگاه ماشین، سالم و قدرتمند است با استفاده از نیروی زیاد، محصول مقابل خود را شارژ خواهد کرد.

دلایل خالی شدن باتری ماشین

آموزش باتری به باطری کردن خودرو و مراحل آن

  1. ابتدا ماشینی که دستگاه سالمی دارد را در مقابل خودروی خود پارک نمایید.
  2. سوئیچ‌ها را کاملا بسته و کاپوت هر دو ماشین را بالا بزنید. سپس کابل‌های متصل کننده را آماده کنید.
  3. سپس یک سر کابل قرمز رنگ متصل کننده را به سر قرمز رنگ باتری خالی (مثبت)، و سر دیگر کابل قرمز رنگ را به سر قرمز دستگاه سالم وصل نمایید.
  4.  یک سمت از کابل مشکی را به سر منفی دستگاه سالم وصل کرده، و سر دیگر این کابل را به بخش فلزی رنگ نشده‌ی ماشینی که دستگاه آن خالی شده است، به دور از آن وصل کنید. این مورد برای احتیاط و جلوگیری از ایجاد جرقه انجام می‌شود.
  5. در مرحله‌ی بعد ماشینی که باطری سالم دارد را روشن نمایید. خودرو با دستگاه سالم را 5 الی 10 دقیقه روشن نگه دارید.
  6. سپس ماشینی که دستگاه آن خوابیده است را روشن کنید. اگر ماشین روشن شد آن را در حدود 20 دقیقه بدون حرکت روشن نگه دارید. اما اگر بلافاصله قصد دارید که رانندگی کنید باید در حدود 15 الی 20 کیلومتر رانندگی کنید تا شارژ باتری کامل پر شود.
  7. قبل از اینکه با خودرو حرکت کنید، کابل های اتصال را جدا کنید. این کابل‌ها را بر خلاف ترتیب اتصال جدا کنید. یعنی ابتدا اتصال کابل مشکی را قطع نمایید و سپس جهت قطع کردن سایر اتصالات اقدام نمایید.

راهکار تعمیر یا تعویض باتری‌های خالی کهنه اتومبیل

یکی از نشانه‌های یک دستگاه مشکل دار، روشن نشدن چراغ‌ها و استارت نزدن ماشین است. یکی دیگر از نشانه‌ها سخت استارت خوردن ماشین می‌باشد. با استفاده از یدک کش‌ها می‌توانید ماشین را به مراکز تخصصی انتقال دهید. ولی در برخی موارد افراد ترجیح می‌دهند خود اقدامات لازم را انجام دهند. تا در زمان و هزینه صرفه‌جویی شود.
در ابتدا ممکن است بتوانید با هل دادن ماشین را روشن نمایید، اما در برخی موارد پس از روشن شدن ممکن است دوباره ماشین خاموش شود. و در چنین مواقعی اگر تنها باشید برای ادامه‌ی مسیر با مشکل مواجه خواهید شد.
در مواردی که باطری آسیب جدی دیده‌است هل دادن چاره ساز نیست. در این موارد بهتر است به یک فروشگاه تعویض محصول مراجعه کرده، تا دستگاه خودروی شما توسط متخصصین مورد آزمایش قرار گیرد. در صورت نیاز باید یک باتری جدید برای خودروی خود بخرید.

دلایل خالی شدن باتری ماشین

پس از مطالعه‌ی این مقاله و کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلايل خالی شدن این دستگاه در ماشین، می‌توانید از خالی شدن باتری خودروی خود جلوگیری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *